Skinsights

De SkinConsult blog

In Skinsights lees je alles over cosmeticaveiligheid, GMP, de laatste RAPEX-meldingen of de nieuwste EU-wetgeving. Ook duiken we in de wereld van individuele cosmetica ingrediƫnten en nog veel meer.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks het laatste nieuws over cosmeticaveiligheid, direct in je inbox

Veilig cosmetica importeren naar Europa

Let op: Cosmetica importeren van buiten Europa kan alleen wanneer je goede informatie van jouw fabrikant krijgt. Heb jij wel de juiste informatie?

Lees verder

Veilig cosmetica verkopen op Bol: hier moet je op letten [update okt. 2023]

Let op: vanaf 1 december 2023 gaat Bol actief starten met het controleren of cosmetica aangeboden op het platform wel veilig is. Ben jij wel voorbereid?

Lees verder

Stabiliteitstesten in cosmetica: wat moet je weten (2024)

Het is essentieel dat cosmetica veilig zijn in gebruik. Niet alleen net na het openen van een nieuwe verpakking, maar ook na een week, maand of zelfs een jaar.

Lees verder

Challenge test in cosmetica: wat moet je weten (2024)

Het is belangrijk dat een cosmetica product lang houdbaar is. Daarom testen we cosmetica op houdbaarheid, onder andere door een challenge test.

Lees verder

Alles wat je moet weten over cosmetica wetgeving en de cosmeticaverordening (2024)

Als je cosmetica wilt gaan verkopen of produceren is het belangrijk om je goed te verdiepen in de cosmetica wet- en regelgeving. Lees hier alles wat je moet weten.

Lees verder

RAPEX-meldingen in de cosmetica industrie: wake-up calls voor producenten en consumenten

Cosmetische producten moeten veilig zijn voor gebruik. Maar wie controleert dit in de EU? En wat gebeurt er eigenlijk als een product NIET veilig is?

Lees verder

Veilig cosmetica dropshippen (met 6 handige tips)

Helaas krijgen nog teveel ondernemers met een cosmeticamerk te maken met de schaduwzijde van dropshipping. Wij leggen je uit hoe cosmetica dropshippen veilig kan.

Lees verder

PIF dossiers: zo maak je een productinformatiedossier voor cosmetica

Zomaar cosmetica op de markt brengen kan niet, elk product moet namelijk eerst aan de Europese wetgeving voldoen. Hiervoor is ook een productinformatiedossier nodig.

Lees verder
1 van 3