Ontvang een compleet PIF-dossier binnen no time

Voor elk cosmetisch product op de Europese markt is een Product Informatie Dossier nodig. Dit dossier bevat alle informatie over een product, van fabricage tot etikettering.

SkinConsult weet precies hoe een Product Informatie Dossier samen moet worden gesteld. Wij doen dit graag voor je. Ook kunnen wij dossiers aanvullen, controleren of accorderen.

SkinConsult Product Informatie Dossiers:

  • Stap-voor-stap begeleid door het proces, met focus op wat nú prio heeft
  • Actuele status van al jouw producten, right at your fingertips
  • Informatie wordt elke dag gereviewed

We brachten al ruim 6.500 producten naar de markt voor bedrijven als...

Onze werkwijze

01.

Inventariseren van informatie

Allereerst brengen wij in kaart welke productinformatie er al beschikbaar is. Deze data wordt gereviewed door onze safety assessors. Zij weten als geen ander welke informatie afdoende is, en welke nog aangeleverd moet worden.

02.

Data aanvullen waar nodig

Vervolgens gaan we aan de slag met het aanvullen van jouw productinformatie. We zorgen ervoor dat er geen ontbrekende of onvolledige data meer is. Zo kunnen we snel aan de slag met de Cosmetic Safety Assessment zelf.

03.

Cosmetisch rijbewijs

Tot slot voeren onze experts de Cosmetic Safety Assessment uit. Hierna wordt een dossier opgesteld en een notificatie ingediend in het CPNP. Hoera! Jouw product kan de weg op... Uh... het schap in.

PIF-dossiers zijn rechtsgeldig in de gehele EU

Voor elk cosmetisch product op de Europese markt is een PIF-dossier nodig. Dit dossier bevat alle informatie over een product, van fabricage tot etikettering. Wij weten hoe je zo’n dossier samenstelt, en deden dat al 6500+ keer met succes.

Door onze ervaring is dossiervorming zo gepiept

Het is onze missie om jou snel, veel veilige producten te laten verkopen. Wij zijn dan ook 12 keer sneller dan andere partijen in cosmetica de markt op brengen. Ook goede PIF-dossiers samenstellen lukt eigenlijk altijd.

Houd jouw product in het schap en jouw eindgebruikers veilig

Ook jouw cosmetica wordt teruggeroepen wanneer deze onveilig blijkt te zijn. Behalve als je met SkinConsult werkt, natuurlijk.

Heb je nog vragen?

Hoe lang duurt het gemiddeld om een product veilig op de markt te brengen?

Dit hangt er van hoeveel informatie over het product er al beschikbaar is. Daarom hebben wij een project in week-sprints opgedeeld, die flexibel kunnen worden ingezet.

Gemiddeld duurt het 4 sprints van een week om een product veilig op de markt te brengen. De grootste bottleneck is of de houdbaarheid van het product al is getest; dit is namelijk een test die 2-4 maanden duurt.

Ik heb bezoek gehad van de NVWA en mijn producten voldoen niet, wat nu?

Geen paniek, je bent niet de eerste bij wie dit gebeurt. Ons team van experts staat klaar om je op te vangen.

Voor NVWA controles hebben we een speciaal spoedtraject om a) te kijken waar het probleem ligt, b) een stappenplan te maken om het probleem op te lossen en c) het probleem daadwerkelijk fixen.

Ook kunnen wij helpen met de communicatie naar de NVWA, dus je staat er zeker niet alleen voor.

Waarom zou ik mijn cosmeticaproducten überhaupt laten testen?

Als Verantwoordelijk Persoon ben jij wettelijk verplicht om veilige producten te verkopen. Het aantonen van de veiligheid doe je door een veiligheidsbeoordeling te (laten) maken.

Deze veiligheidsbeoordeling heeft een standaard format en kan zo makkelijk gecheckt worden door de NVWA.

Welke regelgeving is van toepassing op mijn cosmeticaproducten?

De basiswetgeving is de Cosmetica Verordening. Dit is een Europese wetgeving die dus voor alle cosmetica in Europa geldt, genaamd EC 1223/2009.

De tweede belangrijke wetgeving is de Cosmetica Claim Verordening EC 655/2013, waarin staat hoe cosmetica claims er uit mogen zien.

Naast deze twee wetten is er ook een aantal andere wetgevingen die (in)direct van toepassing kunnen zijn, denk hierbij bijvoorbeeld aan de Aërosolen Richtlijn 75/324/EEG voor cosmetica dat in spuitbussen verkocht wordt.