Vermijd dat jouw cosmetica uit de handel wordt gehaald

Ook jouw cosmetica wordt teruggeroepen wanneer deze onveilig blijkt te zijn. Met alle financiële gevolgen en reputatieschade van dien. Behalve als jij met SkinConsult werkt, natuurlijk.

Wij richten ons op het gehele proces: van productie tot aftercare. Om volledige veiligheid en compliance te waarborgen, houden wij wetgeving voor je bij zodat jouw producten altijd voldoen aan de meest recente regelgeving.

SkinConsult Safety-as-a-Service:

  • Producten altijd up-to-date
  • Voldoe aan alle relevante wetgeving
  • Makkelijk om producten aan te passen wanneer regelgeving gewijzigd wordt

We brachten al ruim 6.500 producten naar de markt voor bedrijven als...

Onze werkwijze

01.

Bijhouden van wetswijzigingen

Cosmeticaveiligheid garanderen is een continu proces. Zowel wetgeving als producten zelf worden dan ook meerdere keren per jaar geüpdate. Wij monitoren 24/7 de cosmetica-wetgeving en checken of er wijzigingen plaatsvinden die van invloed zijn op jouw producten.

02.

Wij maken samen een plan

Jouw product dient aangepast te worden aan de hand van nieuwe wetgeving of inzichten uit de markt. Samen bespreken we de impact van de wijzigingen en eventuele volgende stappen. Denk hierbij aan het aanpassen van etikettering of de productformule.

03.

Aanpassen van producten

Wij kunnen je vervolgens helpen de benodigde aanpassingen te doen, of extra impact onderzoek verrichten. Zo zorgen wij er samen voor dat jouw producten te allen tijde aan de cosmeticawetgeving voldoen en ze altijd op de markt blijven.

Houd je producten automatisch veilig en in het schap

Met Safety-as-a-Service van SkinConsult krijg jij automatisch meldingen wanneer wetswijzigingen van invloed zijn op jouw portfolio aan producten. Zo blijft jouw cosmetica altijd veilig, up-to-date en op de markt.

Pas producten snel aan, in samenwerking met ons

Is er een probleem met jouw cosmetica? Wij helpen je met precies uitzoeken wat er aangepast moet worden. Zo voldoen jouw producten morgen, volgende maand en volgend jaar ook nog.

Houd jouw product in het schap en jouw eindgebruikers veilig

Ook jouw cosmetica wordt teruggeroepen wanneer deze onveilig blijkt te zijn. Behalve als je met SkinConsult werkt, natuurlijk.

Heb je nog vragen?

Hoe lang duurt het gemiddeld om een product veilig op de markt te brengen?

Dit hangt er van hoeveel informatie over het product er al beschikbaar is. Daarom hebben wij een project in week-sprints opgedeeld, die flexibel kunnen worden ingezet.

Gemiddeld duurt het 4 sprints van een week om een product veilig op de markt te brengen. De grootste bottleneck is of de houdbaarheid van het product al is getest; dit is namelijk een test die 2-4 maanden duurt.

Ik heb bezoek gehad van de NVWA en mijn producten voldoen niet, wat nu?

Geen paniek, je bent niet de eerste bij wie dit gebeurt. Ons team van experts staat klaar om je op te vangen.

Voor NVWA controles hebben we een speciaal spoedtraject om a) te kijken waar het probleem ligt, b) een stappenplan te maken om het probleem op te lossen en c) het probleem daadwerkelijk fixen.

Ook kunnen wij helpen met de communicatie naar de NVWA, dus je staat er zeker niet alleen voor.

Waarom zou ik mijn cosmeticaproducten überhaupt laten testen?

Als Verantwoordelijk Persoon ben jij wettelijk verplicht om veilige producten te verkopen. Het aantonen van de veiligheid doe je door een veiligheidsbeoordeling te (laten) maken.

Deze veiligheidsbeoordeling heeft een standaard format en kan zo makkelijk gecheckt worden door de NVWA.

Welke regelgeving is van toepassing op mijn cosmeticaproducten?

De basiswetgeving is de Cosmetica Verordening. Dit is een Europese wetgeving die dus voor alle cosmetica in Europa geldt, genaamd EC 1223/2009.

De tweede belangrijke wetgeving is de Cosmetica Claim Verordening EC 655/2013, waarin staat hoe cosmetica claims er uit mogen zien.

Naast deze twee wetten is er ook een aantal andere wetgevingen die (in)direct van toepassing kunnen zijn, denk hierbij bijvoorbeeld aan de Aërosolen Richtlijn 75/324/EEG voor cosmetica dat in spuitbussen verkocht wordt.