Kom er razendsnel achter of jouw cosmetica veilig is

Als cosmetica producent is het belangrijk om niet met de gezondheid van je gebruikers te spelen. Je wilt je producten gerust op de markt brengen.

Een cosmetic product safety report (CPSR) vormt de basis van jouw productveiligheid om de markt op te mogen. Met onze veiligheidsbeoordelingen heb je zo’n rapport zó binnen.

SkinConsult Veiligheidsbeoordeling:

  • Producten kloppen meteen volgens wetgeving
  • Stap-voor-stap begeleiding met focus op wat nú prio heeft
  • Database met 9000+ ingrediënten om snel veiligheid te checken

We brachten al ruim 6.500 producten naar de markt voor bedrijven als...

Onze werkwijze

01.

Inventariseren van informatie

Allereerst brengen wij in kaart welke productinformatie er al beschikbaar is. Deze data wordt gereviewed door onze safety assessors. Zij weten als geen ander welke informatie afdoende is, en welke nog aangeleverd moet worden.

02.

Data aanvullen waar nodig

Vervolgens gaan we aan de slag met het aanvullen van jouw productinformatie. We zorgen ervoor dat er geen ontbrekende of onvolledige data meer is. Zo kunnen we snel aan de slag met de Cosmetic Safety Assessment zelf.

03.

Daadwerkelijke assessment

Tot slot voeren onze dermatologische en allergologische experts de Cosmetic Safety Assessment uit. Een veiligheidsverklaring wordt pas afgegeven als bewezen is dat het product zonder bijwerkingen gebruikt kan worden.

Stap-voor-stap begeleiding voor een zorgeloos proces

Onze veiligheidsbeoordelingen zijn opgesplitst in 4 sprints van 1 week. Door deze agile werkwijze geniet jij een optimale begeleiding, zonder zorgen, met telkens de focus op wat nú prio heeft. Hierdoor is het resultaat altijd grondig en secuur.

Snelle oplevering en volledig compliant: het lukt eigenlijk altijd

Onze doorlooptijd van 4 weken en database van 9000+ ingrediënten zorgt ervoor dat jij razendsnel prototypes ontwikkelt en nieuwe cosmetica op de markt zet. Volledig compliant met wetgeving en veilig voor jouw eindgebruikers.

Houd jouw product in het schap en jouw eindgebruikers veilig

Ook jouw cosmetica wordt teruggeroepen wanneer deze onveilig blijkt te zijn. Behalve als je met SkinConsult werkt, natuurlijk.

Heb je nog vragen?

Hoe lang duurt het gemiddeld om een product veilig op de markt te brengen?

Dit hangt er van hoeveel informatie over het product er al beschikbaar is. Daarom hebben wij een project in week-sprints opgedeeld, die flexibel kunnen worden ingezet.

Gemiddeld duurt het 4 sprints van een week om een product veilig op de markt te brengen. De grootste bottleneck is of de houdbaarheid van het product al is getest; dit is namelijk een test die 2-4 maanden duurt.

Ik heb bezoek gehad van de NVWA en mijn producten voldoen niet, wat nu?

Geen paniek, je bent niet de eerste bij wie dit gebeurt. Ons team van experts staat klaar om je op te vangen.

Voor NVWA controles hebben we een speciaal spoedtraject om a) te kijken waar het probleem ligt, b) een stappenplan te maken om het probleem op te lossen en c) het probleem daadwerkelijk fixen.

Ook kunnen wij helpen met de communicatie naar de NVWA, dus je staat er zeker niet alleen voor.

Waarom zou ik mijn cosmeticaproducten überhaupt laten testen?

Als Verantwoordelijk Persoon ben jij wettelijk verplicht om veilige producten te verkopen. Het aantonen van de veiligheid doe je door een veiligheidsbeoordeling te (laten) maken.

Deze veiligheidsbeoordeling heeft een standaard format en kan zo makkelijk gecheckt worden door de NVWA.

Welke regelgeving is van toepassing op mijn cosmeticaproducten?

De basiswetgeving is de Cosmetica Verordening. Dit is een Europese wetgeving die dus voor alle cosmetica in Europa geldt, genaamd EC 1223/2009.

De tweede belangrijke wetgeving is de Cosmetica Claim Verordening EC 655/2013, waarin staat hoe cosmetica claims er uit mogen zien.

Naast deze twee wetten is er ook een aantal andere wetgevingen die (in)direct van toepassing kunnen zijn, denk hierbij bijvoorbeeld aan de Aërosolen Richtlijn 75/324/EEG voor cosmetica dat in spuitbussen verkocht wordt.