Safety-as-a-Service voor importeurs

Je hoeft als importeur geen Formule 1-coureur meer te zijn om aan de cosmeticawetgeving te voldoen. SkinConsult helpt jou bij elke stap van de compliancy journey.

Zodat jij supersnel toffe én veilige producten op de markt kunt brengen.

SkinConsult Safety-as-a-Service

  • Compliance on Cruise Control
  • Beauty Blueprint
  • Always-on Support
SkinConsult-Safety-as-a-Service-voor-importeurs-1

We brachten al ruim 9.000 producten naar de markt voor importeurs als...

Waarom importeurs graag met SkinConsult werken

Zonder SkinConsult

  • Onveilige cosmetica
  • Compliance niet op orde
  • Traag beoordelingsproces
  • Geen overzicht
  • Risico op boetes

Met SkinConsult

  • Verkoop veilige cosmetica
  • Altijd compliant
  • < 4 weken doorlooptijd
  • Duidelijk overzicht
  • Geen risico op boetes
SkinConsult-Safety-as-a-Service-voor-importeurs-2

Compliance on Cruise Control

Bedrijven die cosmetica importeren bewaren compliancy vaak tot het laatst. Met alle gevolgen van dien: vertraagde lancering of zelfs onveilige producten op de markt.

Met SkinConsult pak jij compliance pro-actief aan. Zodat jouw producten sneller dan die van jouw concurrenten in de schappen liggen.

SkinConsult-Safety-as-a-Service-voor-importeurs-3

Beauty Blueprint

Importeurs introduceren vaak hele productlijnen tegelijkertijd. Voor kerst, valentijn of andere seizoenen. Krappe timings, snel leveren.

SkinConsult kijkt vanaf het begin mee met het concept en wat er wel/niet geclaimd mag worden. Zodat het product niet alleen veilig is, maar ook lekker verkoopt.

SkinConsult-Always-on-Support

Always-on Support

Vragen van retailers of van consumenten waar jij geen raad mee weet. Of de NVWA die ineens jouw producten controleert en om extra uitleg vraagt.

Met SkinConsult beschik jij over een team van experts die deze vragen met gemak beantwoorden. Zodat jij je kan focussen op nog mooiere producten naar de EU halen.

Houd jouw product in het schap en jouw eindgebruikers veilig

Ook jouw cosmetica wordt teruggeroepen wanneer deze onveilig blijkt te zijn. Behalve als je met SkinConsult werkt, natuurlijk.

Heb je nog vragen?

Hoe lang duurt het gemiddeld om een product veilig op de markt te brengen?

Dit hangt er van hoeveel informatie over het product er al beschikbaar is. Daarom hebben wij een project in week-sprints opgedeeld, die flexibel kunnen worden ingezet.

Gemiddeld duurt het 4 sprints van een week om een product veilig op de markt te brengen. De grootste bottleneck is of de houdbaarheid van het product al is getest; dit is namelijk een test die 2-4 maanden duurt.

Ik heb bezoek gehad van de NVWA en mijn producten voldoen niet, wat nu?

Geen paniek, je bent niet de eerste bij wie dit gebeurt. Ons team van experts staat klaar om je op te vangen.

Voor NVWA controles hebben we een speciaal spoedtraject om a) te kijken waar het probleem ligt, b) een stappenplan te maken om het probleem op te lossen en c) het probleem daadwerkelijk te fixen.

Ook kunnen wij helpen met de communicatie naar de NVWA, dus je staat er zeker niet alleen voor.

Waarom zou ik mijn cosmeticaproducten überhaupt laten testen?

Als Verantwoordelijk Persoon ben jij wettelijk verplicht om veilige producten te verkopen. Het aantonen van de veiligheid doe je door een veiligheidsbeoordeling te (laten) maken.

Deze veiligheidsbeoordeling heeft een standaard format en kan zo makkelijk gecheckt worden door de NVWA.

Welke regelgeving is van toepassing op mijn cosmeticaproducten?

De basiswetgeving is de Cosmetica Verordening. Dit is een Europese wetgeving die dus voor alle cosmetica in Europa geldt, genaamd EC 1223/2009.

De tweede belangrijke wetgeving is de Cosmetica Claim Verordening EC 655/2013, waarin staat hoe cosmetica claims er uit mogen zien.

Naast deze twee wetten zijn er ook een aantal andere wetgevingen die (in)direct van toepassing kunnen zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Aërosolen Richtlijn 75/324/EEG voor cosmetica dat in spuitbussen verkocht wordt.

Ik importeer mijn producten via AliExpress of via Amazon, gaat dat ook goed?

Onze ervaring is dat dit helaas niet zo vaak goed gaat. De Europese cosmetica wetgeving is anders dan die van bv. China of de USA. Hierdoor heb jij meer informatie nodig over het product.

Alleen kunnen of willen jouw leveranciers niet altijd deze informatie delen. Waardoor jouw producten niet aan de Europese wet kunnen voldoen, terwijl jij hiervoor verantwoordelijk voor bent. Met alle gevolgen van dien.

Daarom raden wij aan om de productie van jouw producten uit te besteden aan een betrouwbare partij die bekend is met de EU wetgeving.

Ontdek de wereld van cosmeticaveiligheid