Laserontharen

Laserontharen

Overmatige en ongewenste haargroei komt vaak voor. Het regelmatig scheren, epileren of harsen van deze haargroei kost tijd en kan zorgen voor huidirritaties.  De huidtherapeut helpt u daarom graag met permanent ontharen door middel van een laserbehandeling.


De laserontharing zal worden gedaan met de GentleMax Pro laser. Met behulp van laserlicht kunnen haarzakjes permanent worden vernietigd. Het laserlicht wordt opgenomen door het pigment in de haarzakjes, waarna dit licht wordt omgezet in warmte. Hierdoor zal het haarzakje verhit worden en verdwijnen. Doordat de GentleMax Pro laser slechts één golflengte licht uitstraalt, wordt het omringende weefsel niet aangetast.

Verloop

De huidtherapeut zal eerst het te behandelen gebied aftekenen. Vervolgens zal de plek geschoren worden. Daarna zullen de laserpulsen afgegeven worden door de GentleMax Pro laser. Door het ingebouwde koelsysteem in de laser wordt uw huid continu voorbereid op de laserimpulsen en de behandeling zo comfortabel mogelijk gemaakt. Na de laserimpulsen zal uw huid, indien nodig, extra gekoeld worden. Tot slot zal uw huid ingesmeerd worden met een verzachtende gel die de huid zal herstellen.

De behandeling kan gevoelig zijn, de ervaring verschilt van persoon tot persoon. Het voelt aan alsof iemand met een elastiekje tegen uw huid aanslaat of als korte speldenprikjes in uw huid. Uw huid kan wat rood zijn en er kunnen lichte zwellingen ontstaan. Deze reactie houdt echter niet lang aan en is binnen enkele uren weer verdwenen.


Voor- en nazorg

Voor de behandeling mag u niet gebruind zijn door de zon of zonnebank en gedurende 4 weken niet onthaart zijn door middel van ontharingsmethoden die de haar uit de huid trekken, zoals epileren en harssen. Wel mag u tot 48 uur voor de behandeling scheren. Het is belangrijk dat u op de dag van laserbehandeling geen camouflagecrème op de te behandelen huiddelen aanbrengt.

Voor en tijdens het behandeltraject is het belangrijk uw huid met een anti-zonnebrandcrème factor 50 tegen zonlicht te beschermen, het liefst meerdere malen per dag. Dit helpt om donkere verkleuring van de huid te voorkomen.

De huidtherapeut vertelt u waar rekening mee gehouden dient te worden en u krijgt een informatieformulier tijdens uw eerste consult.


Maak kennis met onze medewerkers