Pigmentlaser

Laserbehandeling van pigmentvlekken

 

Veroudering van de huid is een normaal verschijnsel waar niemand aan ontkomt. Zo kan uw huid in de loop der jaren beschadigd worden door bijvoorbeeld blootstelling aan de zon, ziekte of veroudering. Hierdoor kunnen onder meer pigmentverkleuringen, oftewel pigmentvlekken, ontstaan. Met de GentleMax Pro laser kunnen deze effecten behandeld worden met als resultaat een egalere huid. Deze methode kan toegepast worden op elk gebied van het lichaam.


Het doel van de behandeling is het verwijderen van het overmatige pigment in de huid. De GentleMax Pro laser richt zich met één golflengte op het pigment. Het laserlicht geeft een explosie van energie in de pigmentlaag. Hierdoor valt het pigment in kleine stukjes uiteen waardoor het lichaam in staat is deze af te voeren. Het laserlicht werkt heel oppervlakkig in de huid. Bij de laserbehandeling van pigmentvlekken treedt er een donkere verkleuring op en minimale zwelling op die na 30 tot 60 minuten weer verdwenen is. De genezing van het behandelde gebied gaat gepaard met de vorming van korstjes die na 3 tot 5 dagen vanzelf loslaten. Deze korstjes geven soms jeuk. Het is belangrijk om er dan niet aan te krabben. Als de korstjes eraf zijn dan zit hieronder een roze, nieuwe huid.

De behandeling kan gevoelig zijn, de ervaring verschilt per persoon. Het kan aanvoelen alsof iemand met een elastiekje tegen uw huid aanslaat of als korte speldenprikjes in de huid.


Voor- en nazorg

Voor de behandeling mag u niet gebruind zijn door de zon of zonnebank. Laserbehandelingen kunnen bij teveel pigment witte plekken veroorzaken. Bij een donkere huidskleur wordt dan ook vaak eerst een proefbehandeling gegeven. Het is belangrijk dat u op de dag van laserbehandeling geen camouflagecrème op de te behandelen huiddelen aanbrengt.

Voor en tijdens het behandeltraject is het belangrijk uw huid met een anti-zonnebrandcrème factor 50 tegen zonlicht te beschermen, het liefst meerdere malen per dag. Dit helpt om donkere verkleuring van de huid te voorkomen.

De huidtherapeut vertelt u waar rekening mee gehouden dient te worden en u krijgt een informatieformulier tijdens uw eerste consult.


Wordt de behandeling vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Laserbehandeling van pigmentvlekken wordt niet vergoed door uw zorgverzekering.


Maak kennis met onze medewerkers