Vaatlaser

Vaatlaser  

Couperose (gesprongen oppervlakkige vaatjes), angiomen (bloedblaartjes) en spider naevi (rode ‘spinnetjes’) komen zowel bij mannen als vrouwen vaak voor. De NdYaglaser (onderdeel van de GentleMax Pro laser) is een uitstekende laser om deze aandoening te behandelen.


De laserstraal van NdYaglaser verwarmt de bloedvatwandjes in de huid met een combinatie van golflengte, pulsduur en energiedichtheid. Het vaatje trekt samen, wordt van binnenuit gestold en vervolgens door de huid opgeruimd. De instelbare spotgrootte zorgt er voor dat alleen het vaatje de juist energie krijgt, waardoor de bloedvatwandjes worden verwarmt, zonder het omliggende weefsel te beschadigen.

Verloop

De behandeling kan gevoelig zijn, de ervaring verschilt van persoon tot persoon. Het voelt aan alsof iemand met een elastiekje tegen uw huid aanslaat of als korte speldenprikjes in uw huid. Uw huid kan wat rood zijn en er kunnen lichte zwellingen ontstaan. Deze reactie houdt echter niet lang aan en is binnen enkele uren weer verdwenen.


Voor- en nazorg

Voor de behandeling mag u niet gebruind zijn door de zon of zonnebank. Het is belangrijk dat u op de dag van laserbehandeling geen camouflagecrème op de te behandelen huiddelen aanbrengt.

Voor en tijdens het behandeltraject is het belangrijk uw huid met een anti-zonnebrandcrème factor 50 tegen zonlicht te beschermen, het liefst meerdere malen per dag. Dit helpt om donkere verkleuring van de huid te voorkomen.

De huidtherapeut vertelt u waar rekening mee gehouden dient te worden en u krijgt een informatieformulier tijdens uw eerste consult.

 


Maak kennis met onze medewerkers