Blog

Rapex alert! Deze producten zijn in december niet door de controles heen gekomen.

Thickening brow gel

Deze wenkbrauwgel is bedoeld om wenkbrauwen voller en donkerder te maken. Het product bleek een te hoog gehalte aan aërobe mesofiele bacteriën te bevatten (de gemeten waarde was 30000 kve/g). Dit houdt in dat er een te grote groei aan bacteriën op het product is gevonden. Wanneer de wenkbrauwgel op beschadigde huid wordt gebruikt of wanneer het in contact komt met de ogen, kan dit infecties of irritaties veroorzaken.

Het product werd online door een kleding- en cosmeticamerk in 4 verschillende kleuren verkocht. Er heeft een verplichte recall plaatsgevonden en alle 4 tinten zijn teruggeroepen.

Anti-oxidant crème

Deze Anti-oxidant crème tegen rimpels bevatte een overmatige hoeveelheid diethyleenglycol (DEG) (gemeten waarde: 4,9 gewichtsprocent). Diethyleenglycol kan dodelijk zijn omdat het de nieren, de voortplanting en de ontwikkeling van ongeboren kinderen kan schaden. Het product voldoet dan ook niet aan de verordening cosmetische producten.

De crème was vooral te koop via Wish. Het product mag niet meer verkocht worden.

Waterspray

Deze waterspray is bedoeld voor het verfrissen van gezicht en lichaam en werd met name in Duitse drogisterijen verkocht. Het product bleek een verhoogde microbiologische belasting van bacteriële cellen van risicogroep II, waaronder Burkholderia cenocepacia en Ralstonia pickettii, te bevatten. Deze bacteriën kunnen verschillende infecties veroorzaken, zoals longontsteking, wondinfecties en sepsis. Dit is in het bijzonder gevaarlijk voor mensen met een afwijking aan het immuunsysteem.

Het product is teruggeroepen en uit de handel genomen.  

Shampoo

Ook dit product werd met name via Wish verkocht. Het ging hierbij om een kit waarmee haar gekleurd kon worden. De kit bevatte haarkleurende shampoo, een cape, een douchemuts en een paar plastic wegwerphandschoenen. De haarkleurende shampoo bevatte aniline (gemeten waarde: 0,008 gewichtspercenten). Aniline kan contactallergie veroorzaken en kankerverwekkende effecten hebben.
Het product voldoet niet aan de verordening cosmetische producten.

Het product mag niet meer verkocht worden.

Twijfel jij aan de inhoud van jouw producten heb heb je hulp nodig? Neem vooral contact met ons op!

 


Onze meest recente blogs

Allergieblog: kleurstoffen

Onze Safety Assessor, Ruben Timmerman, verdiept zich elke maand in een allergeen. Door consumenten en bedrijven te informeren over gevaarlijke conserveermiddelen, hoopt SkinConsult bij te dragen aan het behoud van de gezondheid en veiligheid van consumenten. Deze maand: kleurstoffen Kleurstoffen zijn additieven die veel gebruikt worden in de cosmetica. Hoewel veel van deze stoffen geen […]
Lees meer 20-01-2022 Meis ten Westenend

Maak kennis met…

… Karlijn! Afgelopen maand heeft SkinConsult een nieuw teamlid mogen verwelkomen. Welkom Karlijn! Karlijn is deze maand gestart als Customer Succes Manager. Karlijn heeft de bachelor biomedische wetenschappen en de master business en policy aan de Universiteit van Groningen gevolgd. Na haar afstuderen heeft ze twee jaar als stewardess op een internationaal schip gewerkt. Nu […]
Lees meer 19-01-2022 Meis ten Westenend