Tarieven

Wij helpen je graag om jouw cosmetica op de markt te brengen volgens de juiste wetgeving. Omdat wij je graag zo goed mogelijk van dienst willen zijn hanteren we geen standaard prijs maar helpen we je aan een voorstel op maat.

SkinConsult-Safety-as-a-Service-voor-fabrieken-1

Voor fabrieken

Safety-as-a-Service

Inbegrepen:

 • Compliance on Cruise Control
 • R&D: Get it Right and Done
 • Always-on Support
Prijs op maat Meer informatie
SkinConsult-Safety-as-a-Service-voor-importeurs-1

Voor importeurs

Safety-as-a-Service

Inbegrepen:

 • Compliance on Cruise Control
 • Beauty Blueprint
 • Always-on Support
Prijs op maat Meer informatie
SkinConsult-Safety-as-a-Service-voor-retailers-1

Voor merkhouders

Safety-as-a-Service

Inbegrepen:

 • Compliance on Cruise Control
 • Brand Positioning
 • Always-on Support
Prijs op maat Meer informatie
SkinConsult-Safety-as-a-Service-voor-merkhouders-1

Voor retailers

Safety-as-a-Service

Inbegrepen:

 • Regulatory Radar
 • Strategic Product Launch
 • Always-on Support
Prijs op maat Meer informatie

Ben je een cosmetica start-up?

Ben jij een cosmetica start-up? Dan verwijzen we je graag door naar deze pagina voor meer informatie. Wij helpen je graag de juiste partners vinden om aan de slag te gaan.

Heb je verdere vragen?

Heb je vragen voordat je een prijsvoorstel wil aanvragen? Wij nodigen je van harte uit om contact met ons op te nemen om alles met elkaar door te spreken en kennis te maken met elkaar.

Heb je nog vragen?

Hoe werkt een sprint en wanneer heb ik er een extra nodig?

Dit is hoe een week-sprint er uitziet:

 • Start: Jij hebt documentatie geüpload en je bent klaar voor de start.
 • Process: Wij verwerken alle documenten en voorzien je direct van feedback.
 • Revise: Jij kan extra informatie uploaden om onze openstaande vragen te beantwoorden.
 • End: Aan het einde van de sprint is ofwel het project afgerond met een finaal rapport, of het project wordt automatisch op pauze gezet om jou de tijd te geven om extra informatie te verzamelen in jouw eigen tempo. Een tijdelijk rapport met restricties wordt voor je klaargezet, b.v. om te kunnen laten zien aan de NVWA.

De eerste 4 sprints zijn inbegrepen in dit aanbod. Wij raden aan om deze opeenvolgend plaats te laten vinden in een blok van 4 weken.

In onze ervaring met andere klanten is dit de meest efficiënte manier om vertrouwd te raken met de uitdagende vereisten van de cosmetica wetgeving.

Extra sprints kunnen in jouw eigen tempo aan het project worden toegevoegd (normale kosten van toepassing), waardoor jij de volledige controle over het project houdt.

Deze flexibele aanpak geeft je ook de mogelijkheid om snel te reageren op veranderingen (bijvoorbeeld als een product moet worden geherformuleerd, of het etiket heeft een make-over nodig).

Hierdoor kan het project bijvoorbeeld na de eerste sprint op pauze gezet worden, zodat jij ruimte hebt om het project aan te passen.

In plaats van je maanden of zelfs jaren aan een project te moeten binden, kun je met de snelheid van het licht bewegen – wat niet alleen je go-to-market-snelheid snel verbetert, maar nog belangrijker: je klanten de veiligste producten laten ervaren op de snelste manier mogelijk.

Wanneer heb ik een challenge test nodig?

Een microbiële challenge test wordt gedaan om te testen of de conservering die aan het product is toegevoegd daadwerkelijk werkt. Conservering wordt toegevoegd aan producten die kunnen bederven.

Wanneer heb ik een stabiliteitstest nodig?

Een product moet voor lange tijd houdbaar blijven. De houdbaarheid moet aangetoond worden met een stabiliteitstest.

Deze test moet in de eindverpakking worden uitgevoerd, zodat duidelijk is dat het product ook stabiel blijft in de winkelschappen en het badkamerkastje van de consument.

Hoe werkt Safety-as-a-Service?

Na de lancering kan het nodig zijn om het product nog aan te passen, bijvoorbeeld op basis van feedback van consumenten.

Of de cosmetica wetgeving verandert, of er zijn nieuwe wetenschappelijke inzichten die de compliancy en veiligheid van jouw product kunnen beïnvloeden.

De Verantwoordelijke Persoon is wettelijk verplicht om al deze veranderingen bij te houden, en producten en hun dossiers hierop aan te passen.

Met Safety-as-a-Service verwerkt SkinConsult al deze veranderingen, zodat jouw producten en hun dossiers weer aan de wet voldoen. En als er een verandering in de cosmetica wet komt, krijg jij een seintje en helpen wij gelijk om dit preventief op te lossen. Zodat jij jouw producten met nul downtime kunt blijven verkopen. Dát noemen we pas service.

 

Hoe werken samengestelde producten, zoals een oogschaduw palette met 12 kleuren?

Hier gaan we pragmatisch mee om. Van alle kleuren in een palette maken wij een apart dossier zodat de NVWA hier makkelijk naar kan kijken.

Omdat veel informatie van de kleurpaletten hetzelfde is – zoals veel grondstoffen – kunnen wij deze data hergebruiken.

Je betaalt dan niet 12x een dossier, maar gewoon 1 dossier en een kleine meerprijs per kleur. De notificatie in het CPNP kan hiermee ook beperkt blijven tot 1 (iets uitgebreidere) notificatie.

Hoe werken productvariaties? Ik heb een basisrecept en daar wil ik steeds een kleur en geur aan toe voegen om zo een hele productlijn op te zetten?

Gaaf dat je al helemaal hebt uitgedacht hoe je een portfolio aan producten op de markt wilt brengen!

Elke productvariant wordt door de wet als een uniek product gezien, en heeft ook een eigen notificatie in het CPNP nodig.

Ook moeten veel testen zoals een houdbaarheidstest opnieuw gedaan worden.

Toch is er ook veel ruimte voor efficiëntie en het hergebruiken van informatie. Wij denken graag met jou mee over hoe jij deze productlijn naar de markt wilt brengen, en stellen hiervoor een offerte-op-maat voor jou op.

Wat als ik heel veel producten heb? Kan SkinConsult dat aan?

Hoe meer producten, des te efficiënter kunnen jij en wij werken!

Jij kan bijvoorbeeld in één keer alle etiketten laten maken door een designer, wij kunnen veel informatie zoals grondstoffen en verpakkingsmaterialen bundelen. Een win-win situatie dus. Voor dit soort opdrachten krijg jij een custom offerte.

Lukt het voor jou niet om in één keer alle producten te behandelen omdat je bijvoorbeeld zit met seizoensproducten? Dan kunnen we ook een vaste prijs per product afspreken, en kan jij de producten gefaseerd door ons laten behandelen.