Zonnebrandtest door de consumentenbond
Zonnebrandtest door de consumentenbond: 3 producten voldoen niet aan beloofde bescherming. Maar hoe werkt zo’n SPF claim nou eigenlijk?
Zonnebrandtest door de consumentenbond: 3 producten voldoen niet aan beloofde bescherming. Maar hoe werkt zo’n SPF claim nou eigenlijk?
Met het zonnige weer op komst is zonnebrandcrème geen overbodige luxe. Maar niet alle producten beschermen even goed tegen de zon. Uit de jaarlijkse zonnebrandtest van de Consumentenbond blijkt dat 3 producten niet voldoen aan de beloofde beschermingsfactor. De producten zouden volgens de verpakking factor 30 moeten bevatten, maar de daadwerkelijke bescherming bleek een stuk lager te zijn.
Zonnebrandcrème valt ook onder de cosmeticawetgeving. Dit betekent onder andere dat een dergelijk product over een PIF dossier moet beschikken. Maar bij zonnebrandproducten komt nog wat meer kijken.
Wanneer je claimt dat een product ‘beschermt tegen de zon’ of ‘SPF 30 bevat’, moet je dit namelijk middels extra laboratoriumtesten (in vitro of in vivo) kunnen onderbouwen. Bij SkinConsult merken wij dat niet alle SPF-testen van even goede kwaliteit zijn. Bovendien is het belangrijk om goede leveranciers te hebben die weten wat ze doen. Zonnebrandcrème moet namelijk niet alleen veilig zijn: het moet beschermen tegen huidkanker als gevolg van schadelijke straling van de zon.
Lees hier het hele artikel van de consumentenbond. Heb je hulp nodig om aan de wetgeving te voldoen? Neem vooral contact met ons op!